Aan de slag met jouw ideeën in het buitengebied?

Publicatiedatum: 18-04-2012

Op dinsdagavond 22 mei start een nieuwe leergang over jouw ideeën in het buitengebied. In vijf avonden wordt met je meegedacht hoe je die ideeën concreet kunt maken.

De gemeenten in Het Groene Woud* werken met de provincie aan de toekomst van het platteland: voor agrariërs, bewoners, dorpen. Niet alleen de agrariërs, maar alle grondeigenaren en gebruikers houden het gebied ‘levend en groen’.

De leergang wil burgers en ondernemers helpen hun idee concreet te maken. Dat kan gaan over: kindertuin, nieuwe logies, verbouwen, maatschappelijk ondernemen en leefbaarheid in dorpen. Voorwaarde is dat je zelf aan de slag wilt.

Praktisch is het een serie van vijf avonden (ongeveer tweewekelijks) met huiswerk waarin je zelf je idee tot een plan uitwerkt. Je leert de weg in regels en leert je idee ‘handen en voeten’ te geven. De leergang wordt gegeven door een onafhankelijke deskundige: de streekmanager van het streekhuis.

Aanmelding of vrijblijvende informatie bij Helmer Wieringa, streekmanager: hwieringa@landco.nl. Aan de leergang zijn geen kosten verbonden.

 

* Het Groene Woud omvat de gemeenten: Tilburg, Sint-Oedenrode, Heusden, Vught, Son en Breugel, Best, Haaren, Oisterwijk, Boxtel, Loon op Zand, Dongen, Oirschot, Schijndel, Sint-Michielsgestel, ’s-Hertogenbosch, Eindhoven.

Even voorstellen…. Roel Jansen is coördinator LEADER Het Groene Woud
“Vecht bevlogen en wees trots!” - Jeroen Naaijkens blikt terug op dertien jaar handen uit de mouwen voor Het Groene Woud
Het nieuwe Natuurfonds Brabant van Brabants Landschap geeft de natuur een toekomst
VOORAANKONDIGING – WERKATELIER MOZAÏEK DOMMELVALLEI – VRIJDAG 8 NOVEMBER A.S.
Nieuwsbrief 43 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over de Geelders, het Dommeldal en de Beerze
Vriendendag Het Groene Woud 2024 - Fotoimpressie
Ollandse beuk vertegenwoordigt Brabant in ‘Boom van het jaar-verkiezing 2024’
Ger van den Oetelaar ontvangt Brabant Bokaal van Cultuurfonds Noord-Brabant
Groene Handdruk voor Harrie Maas van Monumentenhuis Brabant
... in Het Groene Woud