Cursusreeks ‘Aan de slag met duurzame landbouw’

Publicatiedatum: 16-09-2016

De Brabantse Milieufederatie organiseert in samenwerking met FoodUp! Brabant een cursusreeks over duurzame landbouw. Hierin ga je zelf aan de slag met het verduurzamen van (een onderdeel van) ons voedselsysteem. De reeks bestaat uit meerdere cursussen die los van elkaar te volgen zijn. De eerste is ‘Aan de slag met voedselbossen’ en start op dinsdag 11 oktober. Heb je interesse? Meld je dan aan!

De eerste cursus staat in het teken van voedselbossen. Voedselbossen zijn productiebossen en bestaan uit zeven tot negen productieve lagen. Deze lagen vormen samen een zelfstandig ecosysteem dat gebruik maakt van natuurlijke processen en kringlopen. Het principe uit de permacultuur speelt hierin een grote rol: werk de natuur niet tegen, maar werk ermee samen. De cursus bestaat uit drie avonden (11 oktober, 1 november en 6 december) en een afsluitende praktijkdag (voorjaar van 2017). De avondbijeenkomsten vinden plaats bij Natuurmuseum Brabant in Tilburg. De datum en locatie van de afsluitende praktijkdag wordt nader bepaald.

Interesse? Meld je aan!

Heb je interesse voor dit onderwerp en wil je graag deelnemen? Meld je dan uiterlijk 21 september aan via de webpagina van de Brabantse Milieufederatie. Er gelden wel enkele voorwaarden. Je bent woonachtig in Brabant, je hebt al enige ervaring met duurzame landbouw (bijvoorbeeld op een eigen stuk grond) en je levert een beknopt plan van aanpak aan waarmee je in deze cursus aan de slag wilt gaan. De eigen bijdrage voor deelname bedraagt 90 euro. Meer informatie vind je in deze folder.

Even voorstellen…. Roel Jansen is coördinator LEADER Het Groene Woud
“Vecht bevlogen en wees trots!” - Jeroen Naaijkens blikt terug op dertien jaar handen uit de mouwen voor Het Groene Woud
Het nieuwe Natuurfonds Brabant van Brabants Landschap geeft de natuur een toekomst
VOORAANKONDIGING – WERKATELIER MOZAÏEK DOMMELVALLEI – VRIJDAG 8 NOVEMBER A.S.
Nieuwsbrief 43 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over de Geelders, het Dommeldal en de Beerze
Vriendendag Het Groene Woud 2024 - Fotoimpressie
Ollandse beuk vertegenwoordigt Brabant in ‘Boom van het jaar-verkiezing 2024’
Ger van den Oetelaar ontvangt Brabant Bokaal van Cultuurfonds Noord-Brabant
Groene Handdruk voor Harrie Maas van Monumentenhuis Brabant
... in Het Groene Woud