Deltaplan Hoge Zandgronden

Publicatiedatum: 10-09-2017

Ons klimaat verandert: meer perioden van droogte, meer hitte en hoosbuien. Om te zorgen dat natuur, landbouw, recreatie en stedelijk gebied hierop zijn voorbereid werkt de provincie met andere overheden en organisaties in Brabant en Limburg in het Deltaplan Hoge Zandgronden.

De hoge zandgronden beslaan circa 85 procent van de oppervlakte van Brabant ten zuiden van de lijn Bergen op Zoom - Breda - ’s-Hertogenbosch - Oss.

Doel in deze gebieden is om de vraag naar water vanuit de verschillende gebruiksfuncties in balans te brengen met het beschikbare water. We zetten in op maatregelen die de watervraag verminderen, water vasthouden in het gebied en sponswerking van de bodem verbeteren. In sommige delen van Brabant kunnen we de aanvoer van water uit de Maas vergroten. Maar het zal ook nodig zijn ons aan de effecten van droogte aan te passen of deze te accepteren.

Subsidieregeling

Met de subsidieregeling 'Klimaatrobuuste zoetwatervoorziening Deltaplan Hoge Zandgronden overige doelgroepen' dagen we partijen uit om projecten in te dienen voor een duurzame zoetwatervoorziening. Vanaf 12 oktober 2017 kunnen er weer projectvoorstellen worden ingediend.

Meer informatie is te vinden op de speciale website.

Even voorstellen…. Roel Jansen is coördinator LEADER Het Groene Woud
“Vecht bevlogen en wees trots!” - Jeroen Naaijkens blikt terug op dertien jaar handen uit de mouwen voor Het Groene Woud
Het nieuwe Natuurfonds Brabant van Brabants Landschap geeft de natuur een toekomst
VOORAANKONDIGING – WERKATELIER MOZAÏEK DOMMELVALLEI – VRIJDAG 8 NOVEMBER A.S.
Nieuwsbrief 43 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over de Geelders, het Dommeldal en de Beerze
Vriendendag Het Groene Woud 2024 - Fotoimpressie
Ollandse beuk vertegenwoordigt Brabant in ‘Boom van het jaar-verkiezing 2024’
Ger van den Oetelaar ontvangt Brabant Bokaal van Cultuurfonds Noord-Brabant
Groene Handdruk voor Harrie Maas van Monumentenhuis Brabant
... in Het Groene Woud