U bevindt zich hier: Home > Organisatie > Nieuws > Nieuwsarchief > Even voorstellen... ons nieuwe bestuurslid Jeroen Naaijkens
In Jeroen Naaijkens hebben we een volwaardige opvolger voor Frans van Beerendonk gevonden. We vroegen het kersverse bestuurslid om zich eens kort voor te stellen aan iedereen die uit & thuis is in Het Groene Woud.
“Ik ben geboren in Hilvarenbeek in 1948. Studeerde landschapsarchitectuur en planologie aan de universiteit Wageningen. De afgelopen jaren was ik algemeen directeur van HAS Den Bosch. Daarvoor was ik vier jaar directeur van de technische faculteit van hogeschool AVANS. Voor ik in het onderwijs terecht kwam, heb ik gewerkt bij het ministerie van VROM, Provincie Noord-Brabant en Heidemij Advies, het huidige Arcadis. Ik was daarnaast voorzitter van de BMF en bestuurslid van Natuur en Milieu. Na mijn vertrek bij de HAS heb ik een eigen adviesbureau opgericht én nu ben ik dus ook bestuurslid in Het Groene Woud!”
Wat is dé inzet?
“Binnen het Dagelijks Bestuur richt ik me vooral op de ontwikkelingsmogelijkheden voor bedrijven, mkb en agrarisch. De branding van Het Groene Woud speelt daarbij een belangrijke rol; meer vraag genereren voor die speciale Groene Woud kwaliteit. Onze gecertificeerde ondernemers moeten immers kunnen profiteren van de gezamenlijke inspanningen voor kwaliteitsproducten, diensten en productieprocessen.”
Waarin is Het Groene Woud uniek?
“Het contrast tussen de drukte van de stad, zoals in mijn woonplaats ’s-Hertogenbosch, en de rust en ruimte van het Nationaal Landschap. Ik ken het gebied vrij goed, maar sta toch steeds weer verbaasd van de vele, schitterende plekjes in het afwisselende landschap. De organisatie achter Het Groene Woud is bijzonder door de dynamiek en de creativiteit. Ik vind het positief dat er zo veel mensen zijn die zich inzetten voor behoud van de eigen gebiedskwaliteiten en tegelijkertijd op zoek zijn en werken aan veranderingen voor een meer duurzame toekomst.”
Hoe ziet de toekomst eruit?
“Het Groene Woud zal ook buiten de streekgrenzen steeds meer in de belangstelling komen staan. Zoals Brainport succes scoort als stadsregio, zal Het Groene Woud te boek staan als succesvolle, duurzame streek. Dit gaat natuurlijk ook uitdagingen geven: meer druk, meer drukte en dit moet in balans blijven met de huidige kwaliteiten zoals rust, groen en biodiversiteit.”