De Frans van Beerendonkroute is klaar en ligt vanaf nu bij de VVV’s in Het Groene Woud. Frans van Beerendonk nam in augustus 2011 afscheid van het bestuur van de Streekraad Het Groene Woud & De Meierij. Als dank voor zijn jarenlange inzet voor Het Groene Woud bood Stichting Streekrekening Het Groene Woud hem een wandelroute aan langs bijzondere plekken die een rol speelden in Van Beerendonks leven in Het Groene Woud. De route en de beschrijving van deze plaatsen staan in een wandelboekje.
De wandelroute is ruim 30 kilometer lang en loopt van de geboorteplaats van Frans in het buurtschap Aarle (gemeente Best) tot die van zijn vrouw Arda in Kasteren (Liempde) en weer terug naar Aarle. Op verschillende plaatsen kan de route worden ingekort. De wandelroute voert langs locaties en projecten met een speciale betekenis voor Het Groene Woud in het algemeen en voor Frans van Beerendonk in het bijzonder. De route doorkruist ook de verschillende natuurgebieden die Het Groene Woud rijk is, zoals de Mortelen, Landgoed Velder, De Geelders en De Scheeken. De route is gebaseerd op het wandelroutenetwerk Het Groene Woud. Het wandelboekje beschrijft naast de natuurgebieden uiteraard ook de bijzondere projecten en locaties zoals de aardbeienkwekerij van de familie van Beerendonk zelf, Landart-locaties, het populierenproject en het project Graangoed.
Samenwerking
De wandelroute werd de afgelopen maanden ontwikkeld door de Brabantse Milieufederatie in samenwerking met lokale gebiedskenners en goede bekenden van Frans van Beerendonk met een bijdrage uit het Streekfonds Het Groene Woud dat wordt beheerd door Stichting Streekrekening Het Groene Woud. Het drukwerk van het wandelboekje is gesponsord door drukkerij Hazenberg uit Boxtel.
Te koop
Het wandelboekje is op 1 juni officieel aan Frans en Arda overhandigd. Het is voor € 5,95 verkrijgbaar bij de VVV’s en VVV-agentschappen in Het Groene Woud. Een deel van de opbrengst vloeit weer terug naar het Streekfonds Het Groene Woud, waarmee nieuwe projecten in Het Groene Woud gefinancierd kunnen worden.
Lees hier het artikel over Frans en de wandelroute dat verscheen in het tijdschrift Ons van de KBO.