Gierzwaluwwerkgroep Oisterwijk ontvangt Gouden Zwaluw!

Publicatiedatum: 17-06-2013

De concurentie was groot: 5 andere projecten waren genomineerd voor de Gouden Zwaluw. De Gierzwaluwwerkgroep Oisterwijk heeft samen met Beecollective (bijenkasteel) en IVN Veenendaal-Rhenen (groene stapstenen) de onderscheiding gewonnen.

Een geweldige erkenning voor het werk dat door alle vrijwilligers verricht is en de steun die ze van (natuur)organisaties en het bedrijfsleven gehad hebben.

 

Jaarlijks uitgereikt

De Gouden Zwaluw, een bronsgouden beeltenis van de gierzwaluw, gemaakt door de kunstenaar Frans van Hintum, wordt jaarlijks uitgereikt en maakt deel uit van de campagne ‘Natuur in de straat’, die door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap is geïnitieerd.

3e keer

De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap reikte de Gouden Zwaluw voor de 3e keer uit. De prijs is bedoeld voor bedrijven, overheden of personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt om de natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen.
Gierzwaluwwerkgroep Oisterwijk ziet de stad als het meest intensief ingerichte cultuurlandschap van Nederland, waar zowel voor de natuur zelf, als voor de daar wonende mensen, elke ruimte voor groen benut moet worden. Natuur in de stad betrekt op een ongedwongen manier de jeugd weer bij dit onderwerp, en zorgt daarnaast voor verkoeling, afname van vervuiling, en een toename van het welbevinden van de bewoners.

Naar Utrecht

Samen met enkele vrijwilligers is de werkgroep op 13 juni naar Utrecht gegaan om de onderscheiding in ontvangst te nemen. Het bleek een inspirerende middag zowel door de woorden van de voorzitter van VNC, Jaap Dirkmaat (die op geestige wijze duidelijk maakte hoe belangrijk natuur in de straat is, met name voor de jeugd) als door het contact met de andere genomineerden.

Meer info?

Voor meer informatie over de zwaluwtoren, de gierzwaluw of huiszwaluw of de werkgroep: gierzwaluwoisterwijk@gmail.com.
 
Even voorstellen…. Roel Jansen is coördinator LEADER Het Groene Woud
“Vecht bevlogen en wees trots!” - Jeroen Naaijkens blikt terug op dertien jaar handen uit de mouwen voor Het Groene Woud
Het nieuwe Natuurfonds Brabant van Brabants Landschap geeft de natuur een toekomst
VOORAANKONDIGING – WERKATELIER MOZAÏEK DOMMELVALLEI – VRIJDAG 8 NOVEMBER A.S.
Nieuwsbrief 43 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over de Geelders, het Dommeldal en de Beerze
Vriendendag Het Groene Woud 2024 - Fotoimpressie
Ollandse beuk vertegenwoordigt Brabant in ‘Boom van het jaar-verkiezing 2024’
Ger van den Oetelaar ontvangt Brabant Bokaal van Cultuurfonds Noord-Brabant
Groene Handdruk voor Harrie Maas van Monumentenhuis Brabant
... in Het Groene Woud