IVN Oisterwijk ontwikkelt Klimaatpad App

Publicatiedatum: 27-11-2014

De kranten staan er vol van. Op televisie en internet kun je er bijna niet omheen; ons klimaat verandert. De veranderingen in het klimaat zijn niet alleen mondiaal, maar ook regionaal en lokaal van aard. De gevolgen hiervan zie je overal in terug. Niet alleen in het tropisch regenwoud en op de Noord-en Zuidpool, maar ook in Het Groene Woud en zelfs in je eigen achtertuin.

Vrijwilligers van IVN Oisterwijk willen mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de natuur. Door de ontwikkeling van een App wil zij iedereen uitnodigen de effecten van klimaatveranderingen in de Oisterwijkse Bossen zelf te ervaren. De gratis App kan gedownload worden via de website www.klimaatpad.nl en maakt gebruik van het wandelknooppuntennetwerk Het Groene Woud. Tijdens het wandelen geeft de App een signaal, wanneer je een punt nadert waar de gevolgen van klimaatverandering zichtbaar zijn. De App bevat ook een quiz. Door het beantwoorden van tien vragen kunt je je  kennis over klimaatverandering testen. Een leuke manier om met het hele gezin bezig te zijn in Het Groene Woud.

Even voorstellen…. Roel Jansen is coördinator LEADER Het Groene Woud
“Vecht bevlogen en wees trots!” - Jeroen Naaijkens blikt terug op dertien jaar handen uit de mouwen voor Het Groene Woud
Het nieuwe Natuurfonds Brabant van Brabants Landschap geeft de natuur een toekomst
VOORAANKONDIGING – WERKATELIER MOZAÏEK DOMMELVALLEI – VRIJDAG 8 NOVEMBER A.S.
Nieuwsbrief 43 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over de Geelders, het Dommeldal en de Beerze
Vriendendag Het Groene Woud 2024 - Fotoimpressie
Ollandse beuk vertegenwoordigt Brabant in ‘Boom van het jaar-verkiezing 2024’
Ger van den Oetelaar ontvangt Brabant Bokaal van Cultuurfonds Noord-Brabant
Groene Handdruk voor Harrie Maas van Monumentenhuis Brabant
... in Het Groene Woud