Kinderen begeleiden in de natuur

Publicatiedatum: 19-04-2012

Heb jij ervaring in het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen? Dan is vrijwilliger worden in Het Bewaarde Land wellicht iets voor jou!

Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsproject voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs. De hoofddoelstelling is om kinderen met al hun zintuigen de natuur te laten ervaren en zich er thuis te laten voelen.
 

Opleiding: kinderen begeleiden in de natuur
Op de woensdagen 23 en 30 mei en 06 juni organiseert Het Bewaarde Land in Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen een driedaagse opleiding voor vrijwilligers, die in Het Bewaarde Land Wachters worden genoemd.

Na de opleiding draai je eerst een serie van 3 dagen in 3 opeenvolgende weken mee als hulpwachter en daarna bepaal je zelf hoe vaak je een groepje kinderen 3 dagen wilt begeleiden. Als Wachter maak je kinderne op een speelse wijze vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allelei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer.

Meer informatie of aanmelding
Voor meer informatie of aanmelding ga naar www.hetbewaardeland.nl of mail naar info@hetbewaardeland.nl of doe een telefoontje naar 06-48622415 (Marion de Cocq)
 
 

 

Even voorstellen…. Roel Jansen is coördinator LEADER Het Groene Woud
“Vecht bevlogen en wees trots!” - Jeroen Naaijkens blikt terug op dertien jaar handen uit de mouwen voor Het Groene Woud
Het nieuwe Natuurfonds Brabant van Brabants Landschap geeft de natuur een toekomst
VOORAANKONDIGING – WERKATELIER MOZAÏEK DOMMELVALLEI – VRIJDAG 8 NOVEMBER A.S.
Nieuwsbrief 43 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over de Geelders, het Dommeldal en de Beerze
Vriendendag Het Groene Woud 2024 - Fotoimpressie
Ollandse beuk vertegenwoordigt Brabant in ‘Boom van het jaar-verkiezing 2024’
Ger van den Oetelaar ontvangt Brabant Bokaal van Cultuurfonds Noord-Brabant
Groene Handdruk voor Harrie Maas van Monumentenhuis Brabant
... in Het Groene Woud