Projecten Landschappen van Allure dit jaar van start

Publicatiedatum: 15-01-2013

Vanaf dit jaar wordt Het Groene Woud nog mooier als Landschap van Allure. De provincie investeert de komende jaren 56 miljoen in drie Brabantse Landschappen van Allure: Het Groene Woud, de Maashorst en de Brabantse Wal.

In de gebieden werken lokale overheden, bedrijven, natuur- en maatschappelijke organisaties samen om de natuur en het landschap mooier en toegankelijker te maken. De provincie en regio’s investeren gezamenlijk minimaal 100-110 miljoen euro in natuur- en landschapsprojecten uit de streek.

Bidbook
In 2012 is in de streek hard gewerkt aan het uitzetten van de koers voor hun gebied. Die koers en bijbehorende projectvoorstellen staan in het bidbook Landschappen van Allure. De projecten zijn in samenhang met recreatie en toerisme, innovatieve landbouw, gezondheidszorg, leefbaarheid of cultuurhistorie. De projecten gaan in 2013 van start.

Ambitie
Mooie landschappen houden Brabant aantrekkelijk om in te wonen, werken en recreëren. Zo werkt de provincie Noord-Brabant samen met partners aan haar ambitie om een Europese topregio op het gebied van kennis en innovatie te zijn én te blijven.

Investering
Het geld om te investeren in de Landschappen van Allure is afkomstig uit de opbrengsten van de verkoop van Essent-aandelen.

Filmpje:
Kijk op onze Vimeo-pagina voor een filmpje over Landschappen van Allure: https://vimeo.com/57437023

Even voorstellen…. Roel Jansen is coördinator LEADER Het Groene Woud
“Vecht bevlogen en wees trots!” - Jeroen Naaijkens blikt terug op dertien jaar handen uit de mouwen voor Het Groene Woud
Het nieuwe Natuurfonds Brabant van Brabants Landschap geeft de natuur een toekomst
VOORAANKONDIGING – WERKATELIER MOZAÏEK DOMMELVALLEI – VRIJDAG 8 NOVEMBER A.S.
Nieuwsbrief 43 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over de Geelders, het Dommeldal en de Beerze
Vriendendag Het Groene Woud 2024 - Fotoimpressie
Ollandse beuk vertegenwoordigt Brabant in ‘Boom van het jaar-verkiezing 2024’
Ger van den Oetelaar ontvangt Brabant Bokaal van Cultuurfonds Noord-Brabant
Groene Handdruk voor Harrie Maas van Monumentenhuis Brabant
... in Het Groene Woud