Turkse belangstelling voor Het Groene Woud

Publicatiedatum: 01-07-2016

Op 29 juni bracht een delegatie van zestien Turkse bestuurders een bezoek aan s-Hertogenbosch om zich te laten informeren over Het Groene Woud, de Grow Campus en HAS Hogeschool. Het bezoek was georganiseerd door SODEM, de Turkse Vereniging van Sociaal-democratische Gemeenten. De groep van burgemeesters en parlementsleden was afkomstig uit Thracië, het deel van Turkije aan deze zijde van de Bosporus wat vast aan het Europese vasteland. Zij stelden vooral belang in landbouw in en om de stad en in de samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid. Eerder bezochten ze daarvoor Almere, Wageningen en Rotterdam. Ook reisde een vertegenwoordiger van CNN Turkije mee.

Jeroen Naaijkens, bestuurslid van Het Groene Woud schetste de ontwikkeling van het Nationaal Landschap en de verschillende samenwerkingsvormen die we hier kennen. Voor de delegatie was de grote mate van autonomie, de vrijwillige basis onder de samenwerking en de afstand tot het landelijk beleid verrassend. Zij zagen er inspirerende voorbeelden in voor de gebiedsontwikkeling van Thracië.

Even voorstellen…. Roel Jansen is coördinator LEADER Het Groene Woud
“Vecht bevlogen en wees trots!” - Jeroen Naaijkens blikt terug op dertien jaar handen uit de mouwen voor Het Groene Woud
Het nieuwe Natuurfonds Brabant van Brabants Landschap geeft de natuur een toekomst
VOORAANKONDIGING – WERKATELIER MOZAÏEK DOMMELVALLEI – VRIJDAG 8 NOVEMBER A.S.
Nieuwsbrief 43 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over de Geelders, het Dommeldal en de Beerze
Vriendendag Het Groene Woud 2024 - Fotoimpressie
Ollandse beuk vertegenwoordigt Brabant in ‘Boom van het jaar-verkiezing 2024’
Ger van den Oetelaar ontvangt Brabant Bokaal van Cultuurfonds Noord-Brabant
Groene Handdruk voor Harrie Maas van Monumentenhuis Brabant
... in Het Groene Woud