Groene Handdruk voor Harrie Maas van Monumentenhuis Brabant

Publicatiedatum: 11 juli 2024

Op  donderdag 20 juni jl. nam Harrie Maas afscheid als directeur van Monumentenhuis Brabant. Harrie heeft zich jarenlang ingezet voor aandacht voor en behoud/herstel van cultuurhistorisch erfgoed in Noord -Brabant in het algemeen en in Het Groene Woud in het bijzonder. Daarom ontving hij uit handen van Jeroen Naaijkens, voorzitter van Stichting Landschap Het Groene Woud, de Groene Handdruk. Hij kreeg deze blijk van waardering en welgemeend compliment voor zijn altijd enthousiaste en deskundige inzet.

De Groene Handdruk bestaat uit een trofee en een geldbedrag van 350 euro, vrij te besteden aan een maatschappelijk relevant project of initiatief. Harrie heeft besloten om het bedrag ten goede te laten komen aan Buurtvereniging ’t Woud in de gemeente Sint-Michielsgestel, als bijdrage voor een te realiseren initiatief op het gebied van groen en erfgoed.

Eigen leefomgeving

Een Groene Handdruk is een welgemeend compliment aan iemand die zich inzet voor het bevorderen van natuur, landschap, biodiversiteit en/of erfgoed in zijn/haar directe omgeving. Het Groene Woud vindt het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor het mooier maken van ieders eigen leefomgeving belangrijk. De Groene Handdruk bestaat uit een fysieke trofee en een geldbedrag van 350 euro. Dit mag door de ontvanger worden besteed aan een zelf te bepalen goed doel. Vaak is dat iets wat goed past binnen de activiteiten waar hij/zij/de organisatie mee bezig is.

Harrie Maas met de trofee, behorende bij de Groene Handdruk (foto: Jeroen Naaijkens)

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud