Vriendendag Het Groene Woud 2024 - Fotoimpressie

Publicatiedatum: 12 september 2024

Op zondag 8 september vond de Vriendendag van Het Groene Woud, editie 2024 plaats. Na een aftrap bij Jacobushof in Boxtel met koffie en een versnapering werd - veelal per fiets - koers gezet richting Kampina. Daar werd bij Huize Kampina door Natuurmonumenten stil gestaan bij 100 jaar Kampina. De Vrienden van Het Groene Woud sloten geïnteresseerd aan.

Voorzitter Jeroen Naaijkens blikte terug op 2024, met de aftrap van LEADER in Het Groene Woud als belangrijkste mijlpaal. Maar ook de installatie van 25 nieuwe IVN-gidsen, de aankoop van de grond aan de Everse Zoom én de afronding van het Planten Nu-project waarbinnen 8000 planten en struiken werden aangeplant bij particuliem waren hoogtepunten.

In 2025 zal het vizier nadrukkelijk gericht zijn op realisatie van projecten binnen het LEADER-programma. Als leadercoördinator binnen Het Groene Woud is Roel Jansen uit Sint-Oedenrode aangesteld. Daarnaast gaat de nieuwe Europese subsidieregeling Interreg van start, waarbinnen samen met de gemeenschap kleine landschapselementen gerealiseerd gaan worden.

 

 

 

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud