Wandelroute 'Houterd-route' geopend in het Schijndelse Wijboschbroek

Publicatiedatum: 14 december 2013

Dinsdag 10 december 2013 is de tien kilometer lange wandelroute 'Houterd-route' in het Wijboschbroek van Schijndel feestelijk geopend. Tegelijkertijd werd het Gebiedsprogramma Wijboschbroek afgesloten.  

De Houterd-route is genoemd naar het buurtschap Houterd, dat eeuwenlang werd bewoond in het buitengebied van Schijndel werd. De route voert door een groot deel van het Wijboschbroek, een zeldzaam nat natuurgebied met unieke flora en fauna, dat een laag gedeelte vomt in de afwatering naar de beek De Aa. 

Het Gebiedsprogramma Wijboschbroek komt voort uit het Programma Landelijk Gebied, gericht op reconstructie van het platteland. Het gebied strekt zich uit tot de Zuid-Willemsvaart, Eerdsebaan, Wijbosscheweg, Structuurweg en Leemweg. Het programma versterkt de natuurwaarden in het gebied (vernatting Wijboschbroek), behoudt en herstelt cultuurhistorische en landschappelijke waarden en realiseert voorzieningen voor plattelandsontwikkeling.

Vanaf 2005 is door Staatsbosbeheer, Waterschap Aa en Maas, de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO), provincie Noord-Brabant, Dienst Landelijk Gebied en Gemeenteschijndel gewerkt aan de uitvoering van het programma. 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud